Studieplan 2022/2023

ÅRRLT Årsstudium i reiseliv og turisme

Årsstudium i reiseliv og turisme

En kandidat med fullført kvalifikasjon skal ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

Kandidaten

• har kunnskap om reiselivsproduksjon, og reiselivets virkninger på det øvrige samfunn.
  • har kunnskap om attraksjons- og opplevelsesproduksjon.
  • har innsikt i hvordan virksomhetene kommuniserer og leverer sine produkter til markedet.
  • har kunnskap om markedssegmentering, forbrukeratferd, markedskanaler og kunnskap om generell markedsføring.
  • har kunnskap om sentrale organisasjonsmessige fenomener som blant annet, kommunikasjon, formell og uformell struktur, organisasjonskultur, beslutningsprosesser, makt og konflikter.
  • har kunnskap om hvordan man arbeider i prosjekt og hvordan man skal lede prosjekter.
  • forstår regnskapets innhold, oppgaver og oppbygning.

Ferdigheter

Kandidaten

• kan avslutte et lite bedriftsregnskap og foreta tradisjonell analyse av regnskapet.
  • kan utarbeide resultatbudsjett og likviditetsbudsjett.
  • kan finne, vurdere og referere i henhold til vitenskapelige kriterier til informasjon og fagstoff.
  • kan anvende kunnskap om organisasjonsmessige fenomener for å forstå det som skjer i organisasjoner.
  • kan gjennomføre enkle analyser av lønnsomheten knyttet til opplevelseskonsepter.

Kandidaten

• kan planlegge og gjennomføre relevante arbeidsoppgaver og prosjekter individuelt og i grupper.

Studiet passer for deg som ønsker grunnleggende kunnskap om reiselivsnæringen, og for deg som vil ha innføring i attraksjons- og opplevelsesutvikling, markedsføring og prosjektledelse.

Årsstudiet er en fin mulighet til å vurdere om reiselivs- og opplevelsesutdanningene er et riktig studievalg for deg. I tillegg oppnår du kompetanse på reiselivsfeltet og i markedsføring og ledelse. Du kan også søke om å få innpasset årsstudiet i andre bachelorutdanninger. Årsstudiet er også godt egnet for deg som har jobbet i næringen noen år og som ønsker mer formell kompetanse.

Årstudiet i reiseliv og turisme tilsvarer første studieår ved bachelorutdanningen reiselivsledelse eller i bachelorutdanningen markedsføring og ledelse av turismeopplevelser. Studenter som etter avsluttet årsstudium ønsker å fortsette på bachelorutdanningen reiselivsledelse eller i bachelorutdanningen markedsføring og ledelse av turismeopplevelser, søker samordna opptak. Det gis da fritak for første studieår.

Bli med på Facebook-gruppa til reiselivsstudiene ved Høgskolen i Innlandet og møt studenter, ansatte og søkere.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på grunnlag av godkjent realkompetanse.

Gjennom semesteret vil undervisningen variere mellom forelesninger, seminarer, praktiske øvelser og gruppeveiledning. Det gjennomføres en obligatorisk ekskusjon i løpet av høstsemesteret.

Emnene har forskjellige eksamensformer. Se det enkelte emne for detaljer.

Internasjonalisering

Utenlandsopphold tilbys ikke på årsstudier, men er aktuelt dersom man studerer videre på bachelor i reiseliv.

Studentene skal utvikle ferdigheter i å finne fram til kunnskapskilder av høg kvalitet innen sine fagområder. Ved studiestart gis et innføringskurs i bruk av biblioteket og kilder i ulike formater – trykte og digitale. Faglærer og bibliotek samarbeider videre om opplegg som gir studentene nødvendig trening i å søke, vurdere hva som er god og pålitelig informasjon og å bruke informasjon på en effektiv måte. Målet er at studentene gjennom dette gis et godt grunnlag for egenlæring og livslang læring.

Godkjenning

Revisjon godkjent av Utdanningsutvalget i desember 2021.

Årsstudium i reiseliv og turisme: Emneoppbygging/struktur
Studiepoeng År 1