Barn med skoleproblemer må fanges opp tidlig

forskning.no er Nordens største nettbaserte kanal for formidling fra norsk og internasjonal forskning.

- Barn som er i risikosonen for problemer i skolen kan og må fanges opp tidligere, sier professor Thomas Nordahl, Senter for praksisrettet utdanningsforskning (SePU), Høgskolen i Hedmark, i et intervju med forskning.no.

Nordahl og andre forskere uttaler seg om hva som ligger bak at én av fem ikke fullfører videregående opplæring. Det å droppe ut går ofte i arv til neste generasjon, og det er viktig at skolen og andre rundt barna gjør det de kan for å bryte den onde sirkelen. Da må barna fanges opp og få hjelp tidlig.

- Det vi ser at det er dobbelt så mange som får spesialundervisning i ungdomsskolen som i de tre første årene i grunnskolen. Dette selv om problemene absolutt må ha begynt lenge før ungdomsskolen, sier Nordahl til forskning.no.

Les hele saken på forskning.no.