2021/2022

1MH203-1 Matpedagogikk

Læringsutbytte

Ved fullført emne skal kandidaten ha følgende læringsutbytte:

 Kunnskaper

Kandidaten

  • Kan redegjøre for relevante kommunikasjons- og læringsteorier
  • Kan beskrive utvikling av matvaner 
  • Har kjennskap til ulike arenaer og aktører for kostholdsrelatert undervisning og opplysningsarbeid
  • Har kjennskap til historisk utvikling av kostholdsopplysning

Ferdigheter

Kandidaten

  • kan tilrettelegge læringsprosesser og undervisning på ulike arenaer og til ulike målgrupper
  • kan analysere ernærings- og kostholdskommunikasjon i massemedia

Generell kompetanse

  • kan vurdere læringsprosesser innen forebyggende og helsefremmende arbeid

 

Innhold

  • Sentrale matpedagogiske prinsipper
  • Endring av matvaner
  • Undervisning og læringsprosesser
  • Estetisk kommunikasjon
  • Kommunikasjons- og formidlingsteknikker
  • Nutrition literacy
  • Bruk av dataverktøy
  • Retningslinjer og anbefalinger for kosthold

 

Arbeids- og undervisningsformer

  • Studentstyrt undervisning
  • Dialogbasert forelesning
  • Gruppe- og teamarbeid
  • Selvstudium
  • Bruk av læringsplattform 

Obligatoriske krav som må være godkjent før eksamen kan avlegges

  • Minimum 80% deltagelse på praktisk undervisning
  • Studentstyrt undervisning
  • Individuell presentasjon av framstilling av mat i media
  • Skriftlig refleksjonsnotat
  • Egenpraksis over 5 dager med muntlig framlegg

Eksamen

Individuell praktisk/-muntlig eksamen som vurderes med graderte bokstavkarakterer fra A - F, der E er laveste ståkarakter.